Вучић јасно стао у одбрану Србије: “Зашто тако нисте говорили 1999. године”

Aleksandar Vučić

Председник Србије Александар Вучић данас је јасно стао у одбрану Србије.

Председник се обратио јавности након састанка са немачком министарком одбране Кристином Ламбрехт.

Вучић је у обраћању још једном поновио да Србија поштује територијални интегритет БиХ и назвао бесмислицама приче да Србија планира да нападне ту земљу.

Упитао је новинаре немачког Дојче велеа где је била подршка целог света територијалном интегритету и суверенитету Србије током НАТО агресије 1999. године.

„Тако сладострасно као што сада причате о територијалном интегритету БиХ или Украјине, зашто тако нисте говорили 1999. године о Србији? Када се говори о територијалном интегритету, замолио бих вас да мало уђете у наше ципеле. 1999. године никога није интересовао територијални интегритет Србије. Сви којима су пуна уста територијалног интегритета заборављају на Резолуцију 1244. Молим вас за само мало поштовања према земљи у којој је убијено 82 деце. Мора да се пронађе компромисно решење, а не решење које ће бити наметнуто. Пред Србијом су тешка времена, верујем да ћемо успети да останемо и опстанемо и будемо поуздан партнер. Да се придржавамо међународног права. Молим вас да једној сувереној земљи дозволите да има право да искаже своје резерве према одређеним питањима. Немојте да нам браните да имамо право на сопствени став и мишљење“, рекао је Вучић.

Председник је навео да је министарки Ламбрехт рекао да ће Србија чувати мир и стабилност и да је то трајно опредељење.

„Пружио сам и личне и гаранције државе да ћемо се тако понашати, нисам говорио лоше о другима у региону“, рекао је.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије