Гашић: У споразуму са Кином је куповина опреме Сектору за ванредне ситуације

Gašić

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић, поводом потписивања Меморандума о сарадњи у области смањења ризика од катастрофа и управљања у ванредним ситуацијама са НР Кином, рекао је да је договорена куповина нове опреме Сектору за ванредне ситуације и едукација његових припадника.

„Глобалне промене, климатске промене су донеле неке нове безбедносне изазове, тако да ми морамо у складу са тим много више да учимо“, изјавио је Гашић.

Гашић је истакао да је НР Кина један од стратешких партнера МУП-а Србије.

„Заједно радимо, све је више њихових туриста који долазе код нас. Заштита њихових инвестиција је такође један од задатака МУП-а и то је у овом споразуму данас јако значајно“, објаснио је Гашић.

На питање хоће ли се продубити ова сарадња на свим нивоима у склопу МУП-а, Гашић је навео да се споразум већински делом односи на Сектор за ванредне ситуације, који је према његовим речима, на високом нивоу.

„То раде добри професионалци, феноменални људи. Видите да смо и сами ове године помагали два пута нашим пријатељима у Грчкој, прошле године Словенија, Турској“, рекао је Гашић.

Министар је закључио да ће се наставити са новим улагањима, као и са разменом искуства са кинеским колегама.

Меморандум о сарадњи у области смањења ризика од катастрофа и управљања у ванредним ситуацијама, потписан између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Министарства за ванредне ситуације Народне Републике Кине, омогућиће ефикаснију сарадњу две државе у области превенције и реаговања у ванредним ситуацијама.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs