ГИЗ: Опрему за покретање бизниса добило 25 Војвођана

dodela

Опрема за покретање сопственог бизниса у укупној вредности од 18.750 ЕУР биће додељена повратницима по Споразуму о реадмисији и локално угроженом становништу на територији Сремске Митровице, Руме, Пећинаца, као и Сомбора и Новог Сада, саопштила је данас Немачка сарадња у Србији (ГИЗ).

Опрема се додељује у оквиру пројекта Немачке сарадње у Србији „Подршка за нови почетак“ и Екуменске хуманитарне организације (ЕХО). Овај програм је део шире иницијативе „Повратак у нове шансе“ немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ).

Грантове у вредности од 750 ЕУР добило је 25 грађана, од чега четрнаест из Сремске Митровице, по четворо из Руме и Пећинаца, двоје из Сомбора и један из Новог Сада.

– Ова донација ми много значи јер ћу моћи самостално да радим и зарађујем и нећу морати да бринем за своју будућност. Заједно са мном радиће у перионици још неколико жена јер нам је идеја да укључимо и мотивишемо што више других како би и оне могле да се осамостале и допринесу свом домаћинству – изјавила је Шефика Алимановић из Сремске Митровице којој је донирана опрема за прање кола, тепиха и намештаја.

Пројектна менаџерка ГИЗ-а Марија Драгић навела је да је циљ њиховог пројекта да оснаже кориснике програма, како би и у будућности наставили са даљим развијањем бизниса.

– Поред доделе опреме, сви корисници програма радили су са саветником на писању бизнис плана, те су развили и основне вештине за започињање сопственог бизниса које ће им бити корисне и у даљем раду – рекла је Драгић.

Она је подсетила да је ГИЗ у сарадњи са организацијом ЕХО ове године подржао и 22 корисника донирајући им грађевински материјал са којим ће моћи да побољшају своје услове становања.

– Са овим проблемом али и са многим другим проблемима се највећи број њих сусреће по повратку у Србију а сами нажалост немају могућност да то промене. У просторијама организације ЕХО такође могу добити и правну подршку или бити информисани о другим мерама подршке које за ову циљну групу тренутно постоје на терену – навела је Драгић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs