Годинама крила љубавника на тавану, а онда је уследио још већи шок: Најбизарнија љубавна прича на свету

Ljubavnik sa tavana

Прича почиње једног јесењег дана 1913. године када је замолила свог супруга, Фреда Остерејха, да пошаље једног свог запосленог како би поправио њену машину за шивење.

Доли Остерејх, жена која је давне 1880. године рођена у Немачкој остала је позната по најбизарнијем скандалу у историји.

Она се удала за богатог власника успешне фабрике кецеља, али није била срећна у браку. Убрзо је нашла и првог љубавника, а затим су се и други ређали.

Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију – Објектив.рс

Бизарна прича почиње једног јесењег дана 1913. године када је замолила свог супруга, Фреда Остерејха, да пошаље једног свог запосленог како би поправио њену машину за шивење. Кад је седамнаестогодишњи Ото Санхубер покуцао на врата, Доли га је сачекала практично гола. Машину никада није поправио, али тај судбоносни дан означио је почетак њихове везе која ће трајати годинама.

Како је у то време писао ЛА тајмс, у почетку се љубавни пар састајао у хотелима, али ускоро су почели да се састају и у њеној кући. Висконсин је у то време био синоним за конзервативно друштво и комшије су почеле да се буне због учесталих посета непознатог младића удатој жени. Доли је након тога добила потпуно сулуду идеју.

Ото је затим дао отказ и доселио се на таван Остерејхових где ће моћи да ужива у благодетима везе без знатижељних очију из комшилука. Ото је морао да се одрекне сваког контакта, осим свакодневних ужитака са Доли. Нјему то није превише сметало, па је убрзо почео да живи на тавану. Током вечери је читао књиге које би му Доли доносила, а дању се забављао.

Како је имао и превише времена размишљао је да постане писац. Након пет година тајног, практично затворског живота, Ото је успео и да објави неколико романа под псеудонимом, али Фред Остерејх је почео да тоне у лудило. Чуо је необјашњиве звуке с тавана, цигаре су му нестајале и често је видео сенку која пролази испред врата спаваће собе. Године 1918. је одлучио да се са Доли пресели у Лос Анђелес, али није могао ни да сања да ће га утвара пратити.
Доли је пристала на селидбу, али под условом да нова кућа такође има таван.

Брачни пар се све чешће свађао и када је 1922. године избила жестока свађа, забринути Ото се спустио с тавана и убио Фреда како би заштитио своју љубавницу. Помало у паници, договорили су се да ће Ото закључати Доли у орман и претвараће се да је неко провалио у кућу како би је опљачкао и успут убио Фреда. Полиција је поверовала у ту причу јер нису имали разлог за сумњу, на крају крајева, Доли је била закључана у орман након убиства.

Удовица је наследила богатство и добила слободу и наставила да ужива у љубави с Отом. Ипак је наставила је да га држи на тавану, а Ото се осећао као роб.

Доли се потом окренула новим љубавницима. Почела је везу с адвокатом Херманом Шапиром, али и трећим љубавником Ројем Клумбом. Херману је грешком поклонила сат покојног Фреда и то сат чији нестанак је пријавила током судбоносног убиства. Једном приликом, након тешке свађе, Рој је пожелео да све исприча полицији. Херману је Доли негде у том периоду рекла да треба да нахрани њеног полубрата који се тих дана скривао на тавану.

Ото је био пресрећан зато што је први пут за готово десет година разговарао са другом особом осим са Доли. Херман је био шокиран кад је видео да Ото борави на тавану и отерао га је истог трена. Ото је био толико уплашен да је побегао у Канаду.

Неколико година касније, 1930. године, Херман и Доли су се разишли у јако очајним односима и разочарани адвокат испричао је све полицији. Полиција га је ухапсила и ставила на оптуженичку клупу. Оту је суђено у одсуству, али упркос чињеници да је проглашен кривим, злочин је застарео, а он је наставио да живи као слободан човек. Доли је пронашла новог љубавника са којим је срећно живела наредних тридесет година и на крају су се и венчали.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије