Годфри: За Србију набоље да диверсификује изворе енергије

Gasovod

Србија треба сама да донесе одлуке по питању енергената, али је за њу најбоље да диверсификује изворе енергије и начин на који производи своју енергију, изјавио је данас амбасадор САД у Београду Ентони Годфри.

– Ако се ослоните само на снадбевање из Русије биће вам теже да преговарате о повољној цени. Очекујемо да ће Србија ускоро учествовати у веома важном програму за увођење увоза гаса преко Грчке, што је веома важно партнерство. Важно је да уведе нове изворе енергије, пре свега, зелене изворе енергије. Поносан сам што америцке фирме у том циљу сарађују са Србијом – рекао је Годфри за Прва ТВ.

На констатацију да Србија жели што јефтинији гас а да би он преко америчке компаније био скупљи, Годфри је рекао да је о томе много разговарао са председнико Александром Вучићем и поновио да је за дуговорочну енергетску будућност Србије најбоље да диверзификује енергију јер ће онда имати бољу цену.

– Циљ председника Вучића је да учествује у још једном гасоводу са балканским партнерима, тако да би имали приступ изворима ван Русије. Нажалост ми видимо да Русија приступ енергентима користи за политичке сврхе, Србија не треба да буде талац само једног извора енергије. То је мудра политика и председник Вучић то добро разуме – рекао је Годфри.

– Србија је суверена земља и мислим да разуме да диверсификује изворе снабдевања, како политички тако и економски – закључио је он.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs