Горан Басарић:”Имамо квалитет за улазак у виши ранг”

Sportski kutak

Мој данашњи саговорник је кренуо тренирати фудбал на теренима Омладинског фудбалског клуба “Младост” Апатин, где је променио чак 8 тренера. Док је био члан млађих категорија, одлучио је да из апатинске Младости пређе у Фудбалски клуб “Спектар” Сомбор, једну од најстаријих школа фудбала у Србији. Након боравка у Сомбору, вратио се у свој матични клуб где је играо сениорски фудбал, а прошле зиме је одатле прешао у Фудбалски клуб “Станишић”, са којим је освојио Подручну лигу Сомбор, а тренутно се налазе на челу табеле Војвођанске фудбалске лиге “Север” и важе за једног од главних фаворита за улазак у Српску лигу. Више о каријери младог фудбалера, његовим успесима и плановима за будућност прочитајте у наставку.

1. Када, где и зашто си кренуо да тренираш фудбал?

-Пре свега, велики поздрав за тебе и твоје читаоце Видане.
Фудбал сам почео да играм од тренутка када сам проходао, по причи мојих родитеља. Волео сам лопту и улица је била главни терен за игру. Тата и стриц су ми били фудбалери, па мислим да сам пре свега, то наследио од њих. У кући од свих спортова се углавном фудбал пратио што је још више допринело да се определим за овај спорт. Са фудбалом званично почињем са 7 година у Фудбалском клубу “Младост” Апатин.

2. Да ли имаш неку утакмицу коју памтиш?

-У својој каријери нисам имао много утакмица које одређују титулу или слично томе, искрено. Увек ћу памтити своју прву утакмицу коју сам одиграо. То је било на турниру давне 2002. године, где смо играли против Фудбалског клуба “Спектар” из Сомбора. Они су увек важили за јачи клуб и имали су доста талентоване деце за овај спорт. Постигао сам једини гол на утакмици и победили смо са 1:0. Та ће ми утакмица остати увек у сећању. Касније сам и прешао у редове Спектра, са моја два друга из Апатина. Тада смо у Обреновцу освојили 1. место на државном првенству Србије победивши Партизан у финалу.

3. Какво си искуство имао у свом првом клубу, односно Фудбалском клубу “Младост” Апатин?

-У том клубу сам провео више од пола свог живота. Радио сам са 8 различитих тренера, упознао десетине другова, што мислим да је једна од битнијих ствари кад је спорт у питању. Сваки тренер је имао своје методе и свашта се могло научити од њих. Дали су ми праву шансу, па немам за чиме да жалим. Сви су били коректни. Немам лоше искуство са тим клубом. Тренутно не играм у овом клубу али, радо одем и погледам првенствену утакмицу кад нам се термини не поклапају.

4. Зашто си се одлучио за прелазак из апатинске Младости у редове Станишића?

-Мислио сам да је време за неку промену. У том периоду нисам пуно ни играо, па сам хтео да испробам нешто друго, што је на крају испало као добар потез. Тренер Сретен Вилотић ме је позвао, тада тренер Станишића, и рекао ми је да жели да му будем на располагању, односно да пређем код њих. Са њим сам радио пре пар година и имао сам жељу опет да радим, па је то само убрзало моју одлуку.

5. Како ти је тренутно у Фудбалском клубу “Станишић”?

-Одлично је. У овом клубу сам једну годину. Успели само да будемо први у Подручној лиги Сомбор и тако обезбедимо учешће у Војвођанској лиги “Север”, где смо тренутно првопласирани. Играчи и управа су ме брзо прихватили. Атмосфера је добра, па самим тим су и резултати задовољавајући.

6. Твој коментар о јесењем делу првенства:

-Као што сам рекао, тренутно се налазимо на првом месту са 39 бодова, имамо 13 победа и 2 изгубљене утакмице, што је за овај ранг такмичења велики успех. Припремни период смо исто одрадили добро, уписали смо 4 победе и 1 пораз. У припремном периоду бих издвојио утакмицу против српсколигаша, екипе Старог Града, где смо победили 6:0. По мени, ретко ко је могао да очекује да ћемо ми на полусезони бити први, имајући у виду да смо новајлије у лиги. Имамо 8 бодова предности у односу на другопласирану екипу, Фудбалски клуб “Бачка 1901” из Суботице, која се сматрала као главни фаворит и повратник у Српску лигу. Имамо доста млад тим и добре услове да се задржимо на првом месту до краја сезоне.

7. Који су твоји планови за будућност?

-Што се тиче фудбала, припреме за зимски период крећу за недељу дана. Најбитније је да се физички добро спремим и да здрав изађем из њих јер је то најбитнији период у ових 5 месеци колико траје полусезона. Ако мислим да имам добру полусезону, овај период морам да одрадим на високом нивоу. Такође, надам се првом месту и уласку у виши ранг такмичења.

Горане, хвала пуно на издвојеном времену и све најбоље у наставку каријере!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије