Гости ресторана и кафића и у затвореном, грађани се и даље позивају на опрез

Иако се још страхује да се празнично опуштање може одразити на раст броја заражених коронавирусом, Кризни штаб одлучио се за ублажавање мера. По узору на београдско ,,Ушће”, и остали престонички тржни центри спремни су да отворе своје пунктове за вакцинацију.

Према последњим подацима, од последица ковида 19 преминуо је још 21 пацијент. Коронавирусом је заражено још 1.366 особа, од тестираних 12.869 узорака.

Хоспитализовано је 3.998 особа, а на респиратору је 138 пацијената.

Троцифрени биланс новозаражених има једино Београд (266) за којим следе Нови Сад (79), Јагодина (50) и Ниш (47).

Кризни штаб је на седници одлучио да се од данас гости пусте у кафиће и ресторане и у затвореном, али само до 50 одсто искоришћености простора.

Свака музика престаје после 18 сати, а локали ће у затвoреном као што је случај и са баштама, моћи да раде до 22 часа.

Како је нагласио епидемилог Бранислав Тиодоровић, остаје забрана окупљања за више од пет особа.

Ипак, Тиодоровић напомиње за РТС да постоји опасност од повећања броја заражених у наредним данима и да ће се од уторка или среде одржати нова седница Кризног штаба. 

Вакцинација се обавља на 222 пункта, а током последња два дана отворена су и два нова – један у тржном центру у Новом Саду, а други у Београду.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић рекла је да ће пункт за вакцинацију у београдском “Ушћу” наставити да ради и наредне две недеље. Додала је да ће у ако се за то покаже интересовање и остали тржни центри у Београду отворити такве пунктове.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs