Готово 12 милиона динара за мере активне политике запошљавања

Градско веће града Сомбора одржало је 47. седницу на чијем дневном реду се нашло 10 тачака.

Градско веће је одлучило да ће Град Сомбор, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, и ове године, у оквиру мера активне политике запошљавања, упутити јавни позив послодавцима за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима и јавни позив незапосленим лицима за доделу субвенција за самозапошљавање.

За реализацију мера активне политике запошљавања обезбеђена су средства у укупном износу од 11.850.000,00  динара, од чега је Град Сомбор обезбедио средства у износу од 6.000.000,00 динара, а Национална служба за запошљавање износ од 5.850.000,00 динара.

На истој седници чланови Градског већа усвојили су решење о висини накнаде у поступку вансудског поравнања, за правна и физичка лица која су без правног основа користила пољопривредно земљиште у државној својини за агроекономску 2020/2021. годину. Накнада се утврђује у троструком износу највише просечно постигнуте цене по хектару на територији округа на којој се налази пољопривредно земљиште које се користи без правног основа.

Према подацима достављеним од Управе за пољопривредно земљиште Министарства пољопривреде, шумарства и водоприврде, највиша просечна цена у Западнобачком округу за 2020/2021. агроекономску годину постигнута је у Општини Апатин и износи 513,14 евра по хектару, тако да ће накнада у поступку вансудског поравнања, за правна и физичка лица која су без правног основа користила пољопривредно земљиште у државној својини износити 1.539,42 евра по хектару.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs