Готово 2.000 нових случајева заразе, у болницама близу 1.000 оболелих

У Србији је од почетка епидемије коронавирус потврђен код 744.150 људи, а борбу са ковидом изгубило је 7.218 особа. У болницама је близу 1.000 оболелих, а на респираторима 39 пацијената. За данас је заказана седница Кризног штаба на којој ће се расправљати о актуелној епидемијској ситуацији.

Према последњем пресеку, у Србији је потврђено 1.837 нових случајева заразе, а преминуле су 4 особе.

Седница Кризног штаба биће одржана у 16 часова, а на њој ће бити речи о тренутној епидемијској ситуацији, почетку школске године, као и повећању степена вакцинације.

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек рекао је за РТС да ће се на седници Кризног штаба одлучивати о новим мерама, али није прецизирао о чему ће се тачно разговарати.

Истакао је да ће Кризни штаб сигурно донети нове мере јер са, како каже, постојећим стањем и постојећим мерама не можемо чекати септембар.

Професор Радмило Јанковић, заменик директора Универзитетског клиничког центра у Нишу, рекао је за РТС да ће Кризни штаб и Влада ићи у правцу ковид пропусница.

  • Нешто се мора учинити, мислим да смо достигли максимум са вакцинацијом, не мислим да се сада може још много тога учинити апелима, навео је Јанковић и додао да је нецивилизацијски да неко дође у болницу, да не може да се вакцинише из здравствених разлога и да га зарази здравствено особље.

Свакодневно расте број заражених, али и хоспитализованих. Директор КЦ Крагујевац, проф. др Предраг Саздановић, рекао је за РТС да је порасту броја хоспитализованих допринело све – и славља и неодговорно понашање и повратак с летовања.

  • Питање је дана када ћемо отворити четврту клинику са 40 и нешто места да бисмо се спремили за оно што нас чека ове недеље, рекао је Саздановић.

Широм Србије почела је имунизација трећом дозом вакцине. Др Миланко Шеклер, вирусолог и микробиолог, рекао је за РТС да је примио трећу дозу вакцине како би појачао и продужио имунитет. Нагласио је да би ваљало да свако коме је прошло шест месеци од друге дозе добије трећу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије