Градоначелник Новог Сада са кинеском делегацијом о унапређењу сарадње

Milan Đurić

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примио је у Градској кући делегацију Шангајског комитета Кинеске народне политичке консултативне конференције која борави у посети Србији на челу са председником Комитета Ху Венронгом.

У делегацији су између осталих, били и Јинг Јинг, члан Комитета и први инспектор за Шангајско народно удружење за пријатељство са страним земљама и Ђанг Иинг, члан националног Комитета и заменик председника Шангајске општинске комисија за привреду и информатизацију, у присуству представника Амбасаде Кине у Србији.

Градоначелник Ђурић је Кинеској делегацији представио привредне, туристичке и економске потенцијале Града Новог Сада, а посебно је истакнута важност Универзитета у Новом Саду и Факултета техничких наука који школује будуће ИТ стучњаке.

Саговорници су оценили да су међународни односи Србије и Кине добро развијени, и да захваљујући томе, постоји могућност за наставком сарадње, посебно у области туризма, са фокусом на повећање броја туриста, развоја инфраструктуре, привреде и образовања, саопштено је из кабинета градоначелника Новог Сада.

Градоначелник се осврнуо и на пријатељске везе које Град Нови Сад негује са Градом-побратимом Чангчунгом од 1981. године, али и са Градом Нингбоом са којим има потписан Меморандум о разумевању 2015. године и додао да су у току преговори са администрацијом кинеског града Фуџоу, главног града покрајине Фуџијан на крајњем истоку земље, за успостављање институционалне сарадње.

Кинеска делегација борави у посети Србији од данас до 25. септембра 2023. године у оквиру „Шангај – Србија економско-трговинског форума“ који је део иницијативе „Појас и пут”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs