Градоначелник представио Сомбор на Међународном дипломатском форуму у Волгограду

Antonio

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић учествовао је на 8. издању Међународног форума о дипломатији „Дијалог на Волги: мир и споразумевање у 21. веку“ које је одржано у Волгограду од 30. октобра до 2. новембра.

Овај Форум представља платформу за дискусију која се сматра угледним форумом у пољу јавне дипломатије, са циљем да ојача међународну сарадњу и прошири јавне односе као би се дао одговор на изазове савременог доба.

Градоначелник Ратковић је у оквиру Пленарне седнице „Допринос јавне дипломатије сарадњи у интеграцији“, путем онлајн укључења представио Сомбор, истакавши његове јединствене одлике, попут географског положаја, мултиконфесионалности и мултиетничности.

„На територији Сомбора историја је често креирала турбулентне догађаје, међутим, народ који је живео на овим просторима увек је био солидаран, толерантан и везан неким нарочитим повезницама које нису познавале ни националну, нити верску припадност. Пријатеље налазимо и бирамо не по националној припадности, већ по принципима и склоностима неке друге врсте. Поштуемо верске празнике оних других и то су поводи да се међусобно посећујемо и дружимо“, истакао је градоначелник, позвавши Волгоград на пријатељску и братску сарадњу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије