Градоначелник Сомбора у посети Удружењу пензионера

Poseta

Октобар је месец у којем се обележава не само 1. октобар као Међународни дан старијих особа, већ је и то месец солидарност са старијим особама. Тим поводом, градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, посетио је данас Удружење пензионера у Сомбору. Циљ је да се виде проблеми са којима се сусрећу особе трећег доба и да се на њих адекватно одговори, пружајући одговарајући им подршку, како би се обезбедили бољи услови за живот и рад.Према речима Ирене Живановић, председнице Удружења пензионера, током целог месеца организоване су различите манифестације, како би сви чланови у зависности од личног интересовања, могли да учествују.

„Почели смо са литерарно-културном приредбом, то смо већ одржали, затим смо организовали Мини сајам у оквиру просторија нашег Удружења. Тај Сајам траје два дана и то је добра прилика за наше пензионерке и учеснике да донесу своје руктоворине, да прикажу и наравно то је продајног карактера, ко жели,може да купи“, објашњава Ирена.

Такође, она додаје и да су у плану нове активности, којима ће овај месец бити заокружен на прави начин: „Идуће недеље, још имамо један спортски дан, ту ће бити такмичење у пикаду, бацању плочице и шаху, и после тога ћемо имати један заједнички ручак, исто све овде, и тиме онда заокружујемо прославу месеца који је посвећен старијим особама“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs