Градско веће: Извршење буџета 45,4%

Gradsko veće Sombor

Градско веће Града Сомбора данас је одржало 109. седницу на чијем Дневном реду се нашло 16 тачака.

Између осталог, Градско веће прихватило је извештај о извршењу Одлуке о буџету града за првих шест месеци 2022. године. У посматраном периоду извршења, остварени су буџетски приходи и примања у износу од 1.830.629.99 динара што представља остварење планираних вредности на нивоу од 45,4%. Укупни расходи су извршени на нивоу од 1.625.539.243 динара што представља извршење од 40,32% у односу на план. Извештај о шестомесечном извршењу буџета наћи ће се пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине Града.

Чланови Већа одобрили су да се Градском музеју Сомбор одобре додатна средства за конзервацију оригиналног архитектонског плана Адолфа Волфа из 1881. године за изградњу данашњег Народног позоришта Сомбор. План је од изузетног значаја за историјат Позоришта, сомборске културе и историје града, а планира се да буде изложен приликом прославе 140. годишњице Народног позоришта у новембру.

На данашњој седници одобрена је и набавка 620 поклон пакета којима ће Град и ове године пожелети добродошлицу ђацима који су по први пут сели у школске клупе. Пакети ће се састојати од школског прибора и ранчића, а биће подељени ђацима првацима у свим основним школама, како у граду, тако и у насељеним местима.

Такође, Градско веће је прихватило понуду ЈKП „Зеленило“ за изградњу јавне расвете у новом пет парку у Спортској улици, као и понуду ЈKП „Простор“ за вршење стручног надзора на извођењу радова на изградњи атарског пута у Станишићу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs