Градско веће усвојило програм бриге за јавно здравље

Gradsko veće

Градско веће града Сомбора данас је одржало 87. седницу на чијем Дневном реду се нашло 12 тачака.

Између осталог, чланови Градског већа усвојили су Посебни програм друштвене бриге за јавно здравље. Овај програм Завода за јавно здравље Сомбор усмерен је на активности које ће пратити и анализирати стање животне средине, факторе ризика и утицаје на здравље који потичу из животне средине на територији Града Сомбора. Програм је посебно усмерен на здравствену исправност воде за пиће, површинских вода, базенских вода, отпадних вода, мониторинг ваздуха, мониторинг буке, окружење без амброзије, јавно – здравствену контролу предшколских и школских установа, праћење и анализу здравственог стања становиштва, промоцију значаја превентивних прегледа, превенцију фактора ризика за настанак хроничних незаразних обољења, као и превенцију злоупотребе психоактивних супстанци.

Такође, усвојен је текст Јавног конкурса за организовање спровођења јавних радова у сеоским подручјима у области одржавања и обнављљања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе. Конкурс се спроводи у сарадњи са Националном службом за запошљавање, а планирано је ангажовање 27 лица из теже запошљивих категорија, за шта су издвојена средства у укупном износу од 9.000.000,00 динара.

Веће је прихватило предлоге ЈКП „Зеленило“ Сомбор за извођење радова на допуни дечијег игралишта и уградњу паметне клупе у Колуту, изградњу дечијег игралишта на Шикарском путу у Сомбору и дечијег игралишта у парку „Пионир“ у Стапару. Ови радови су део реализације пројеката партиципативног буџетирања за 2022. годину, где се другу годину за редом реализује по један пројекат, који су путем гласања изабрали грађани, за сваку месну заједницу.

На данашњој седници прихваћен је и предлог Јавног позива банкама за достављање понуда са условима пласирања средстава КРТ-а Града Сомбора у 2022. години у виду „ноћног трезора“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије