Град Београд расписао конкурс за доделу 150 стипендија средњошколцима и студентима

Studenti

Секретаријат за образовање и дечју заштиту Града Београда објавио је конкурс за доделу 150 стипендија ученицима средњих школа и студентима високошколских установа у Београду, за 2023. годину.

Како је наведено, ученицима средњих школа додељује се 35 стипендија и то 30 ученицима гимназија и средњих стручних школа, а пет ученицима уметничких школа.

Студентима високошколских установа додељује се 115 стипендија и то 60 студентима природно-математичког усмерења, 40 студентима друштвено-хуманистичког усмерења и 15 стипендија студентима уметничког усмерења.

У конкурсу је наведено да је месечни нето износ стипендије за ученике средњих школа 24.000 динара, а за студенте високошколских установа 30.000 динара.

Стипендије које се додељују ученицима и студентима исплаћиваће се у пет једнаких месечних рата.
Рок за достављање пријава је 25. новембар.

Пријаве на конкурс достављају се у затвореној коверти на адресу Секретаријат за образовање и дечју заштиту Градске управе Града Београда, писарница, Краљице Марије 1, Београд, са назнаком „Пријава за Конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа и студентима високошколских установа у 2023. години“.

Ученици средњих школа који желе да учествују на конкурсу морају бити држављани Србије, имати пребивалиште на територији Београда, бити редовни ученици друге, треће или четврте године средње школе у четворогодишњем трајању, и имати просек оцена у средњој школи најмање 4,75.

Они, такође, морају имати освојено најмање треће место на градском такмичењу, али истовремено, не могу да примају више стипендија из општинског, градског, републичког буџета и других правних лица корисника буџета.

Стипендије студентима се такође додељују држављанима Србије са пребивалиштем на територији Београда, под условом да су студенти основних академских или струковних, као и мастер студија који се финансирају из буџета, да им је најнижа просечна оцена током студирања 9,5 уз услов давања године за годину и остварених најмање 60 бодова по Европском систему преноса и акумулације бодова, али и да не примају друге стипендија из општинског, градског, републичког буџета или других правних лица корисника буџета.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs