Град Сомбор обележио Национални дан добровољних давалаца крви

Данас се обележава Национални дан добровољних давалаца крви. Тим поводом, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланица Градског већа за област спорта, дце, омлчадине и здравства, Антонија Нађ Kосановић, уприличили су пријем добровољним даваоцима са територије Града Сомбора. 

Црвени крст Сомбора организује редовне акције давања крви, како би у сваком тренутку било довољно крви за хитне ситуације, витално угрожене пацијенте, за терапију онколошких болесника, као и планиране хируршке интервенције. Kонтинуираним акцијама добровољног давања крви Сомборци се редовно одазивају, а према статистици, свака четврта особа је жена, чиме се тренд, у ком су углавном мушкарци били добровољни даваоци, полако мења. Према речима Тамаре Божић, здравствене раднице, њу је мотивисао њен отац, као и природа посла којим се бави, са чим се слаже и њена колегиница Даница Гајић.

  • Мој мото је био: Ако хоћеш да будеш светло, онда мораш да сјајиш и да својим примером даш другима подстрек за нешто што сам мислила да је хумано и да је добро и да је својствено здравственим радницима, да тако треба да се понашају, да им то буде образац понашања и стил живота, рекла је Даница Гајић. 

Светски дан добровољних даваоца крви обележава се 14. јуна, а ми позивамо све суграђане, до навршених 65 година живота и којима то здравствено стање дозвољава, да се одазову овим акцијама и тиме спасу нечији живот, а свим добровољним даваоцима крви честитамо њихов дан!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs