Град Сомбор се прикључио глобалној акцији “16 дана активизма борбе против насиља анд женама”

Antonija Nađ Kosanović

Сомбор се и ове године укључио у глобалну акцију „16 дана активизма борбе против насиља над женама“, у којој учествује 1700 организација у преко 100 држава света, са циљем да се укаже на овај велики проблем и да се предузму акције за сузбијање насиља над женама.

Кампања почиње 25. новембра, Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава 10. децембра Међународним даном људских права. У склопу кампање у Сомбору, градски Савет за родну равноправност реализоваће неколико акција и едукација.

Првог дана кампање, чланови Савета за родну родну равноправност, заједно са члановима Градског већа Антонијом Нађ Косановић и Дарком Смиљанићем, разговарали су са суграђанима о овој важној теми, кампањи и њеном историјату, а у улици Лазе Костића отворена је и изложба „Знамените жене сомборске“.

У знак подршке женама жртвама насиља, Галерија савремене уметности Градског музеја Сомбор, наредних 16 дана, биће осветљена наранџастом бојом, симболом светле и оптимистичне будућности ослобођене од насиља над женама и девојчицама.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs