Грације са Дунава се враћају на путеве старе славе

После дугог низа година у коме је Омладински рукометни клуб Апатин био само бледа сенка некадашњег тима, долази до великих промена и враћања на пут успеха. Клуб традиције дуге 72 године нашао се буквално пред гашењем. Проблема је било много, почевши од недостатка играчица, омладинаца, термина за тренинге, опреме, великих дуговања због казни од стране Савеза због недостатка тренерских лиценци… 

Прекретница се дешева у октобру месецу 2020. године, када у клуб улази млади тренер Никола Орељ, који после неколико година боравка у Новом Саду, где је завршио факултет и мастер, и четворогодишњег рада у основној школи као наставник физичког и рада у разним спортским клубовима, одлучује да се врати у Апатин. Орељ прихвата позив ОРК Апатин, а заједно са њим у рад клуба се укључује најстарија играчица тима, Милка Шашић. Њихови први кораци су били покретање омладинске школе и промоцијa женског рукомета, а након само две недеље на тренингу млађих категорија се појавило 35 девојчица узраста од 6 до 16 година. Велико неочекивано интересовање за женски рукомет препознаје Рукометни савез Војводине као добру идеју и квалитетан рад, те и помаже клуб у виду лопти за најмлађе чланове. После формирања омладинске школе и постављања базе, могли су да уследе даљи кораци у побољшању рада. Добијене су лиценце за тренере, обезбеђена опрема за омладинце, сениорска екипа постала је редовнија на трензима који су постали занимљивији и кондиционо захтевнији. На годишњој Скупштини у децембру је промењена управа и на место председника долази Милка Шашић. 

  • У рукомету сам од малих ногу и не могу да замислим да клуб у ком сам ја одрасла и провела своје детињство и живот да се угаси. Била сам у клубу када је било добро и када је било лоше. Јесенас смо дошли до момента када није могло даље у том смеру и морало се нешто предузети. Драго ми је да нам се Никола придружио, јер заиста је много урађено за кратко време, а то може само тим људи који добро функционишу. Желимо да стварамо будућност и да испишемо нове странице историје клуба. Мислим да смо на добром путу јер је у клубу одлична атмосфера, како у сениорској екипи, тако и међу децом. Највише ме радује када видим са каквим осмесима и ентузијазмом деца долазе на тренинге и када нам родитељи кажу да по цео дан причају о рукомету и не могу дочекати тренинг. Проблема је било много, неке смо пребродили, али далеко од тога да је посао готов. Тек сад почиње и ми се томе радујемо, најављује Шашићева. 

После много година, ,,Грације са Дунава“ поново имају прилику да играју лиге млађих категорија. Овог викенда кренули су са Првом лигом за узраст до 14 година, а од следећег викенда крећу са Првом лигом за узраст до 12 година. Ова лига не би била могућа да не постоји велика подршка родитеља према деци и људима у клубу који раде са њима. Такође, све ово не би било могуће без спонзора, кажу у ОРК ,,Апатин”.

Када је у питању сениорска екипа, у последњем мечу ,,Грације“ су играле у Србобрану заосталу утакмицу из првог дела сезоне и оствариле победу, што је показатељ видног напретка у игри. Следећи викенд их очекује утакмица са екипом Дероња на домаћем терену.

Клуб је у марту покренуо нови уписни рок за све девојчице заинтересоване да се придруже екипи, да дођу да се играју, забаве, друже и упознају са спортом попут рукомета. Након само недељу дана, у клуб се уписало нових 20 девојчица и тај број расте са сваким тренингом.

У овом тренутку, под тренерском палицом Николе Ореља, тренира око 70 девојчица у свим узрасним категоријама што је пре шест месеци било незамисливо. 

  • Након повратка у Апатин уследио ми је позив да помогнем клубу, што сам прихватио. Ја сам неко ко већ има искуства у раду са децом и у организаторском делу пошто имам летњи камп у Апатину који фантастично функционише већ шест година. Кренули смо од формирање подмлатка и ево дошли смо до тога да имамо око 70 чланова. Оно што нам је потребно у овом тренутку су термини и адекватни услови за рад са децом. Сви чланови су имали комплетна моторичка тестрирања и лекарске прегледе у фебруару, након чега ће им бити формирани спортски картони, нешто што ретко који клуб има у нашој држави. Са децом мора да се ради правилно и уз стручни кадар. Веома ми је драго што се рукомет почиње враћати у основну школу као доминантан спорт, јер деца већ неколико тренинга када дођу хвале се да су радили рукомет на часовима физичког и желим да се захвалим мојим колегама . Једно је сигурно, клуб у овој ситуацији није био задњих 30 година и са овом децом не мора да брине за своју будућност. Позивам све девојчице да нам се придруже, јер Апатин поново постаје рукометни град, поручује Орељ.

Тренинзи за рукометашице одвијају се по следећем распореду:

  • Понедељак и среда, хала гимназије, 16 – 17:30 сати,
  • Уторак и четвртак, хала основне школе, 18:45 – 20 сати
  • Субота, хала основне школе, 9:30 – 11 сати

За више информација свим заинетересованима су на располагању Милка Шашић (060 02 99 850)  и Никола Орељ (064 391 98 75).

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs