Грађани позвани да великог вођу “бране животом”: Северна Кореја на специфичан начин слави 10 година владавине Ким Джонг Уна

Severna Koreja

Такође је позвао на изградњу модерније, напредније војске која служи као “поуздан чувар државе и народа”.

Северна Кореја је обележила 10 година од доласка Ким Джонг Уна на власт позивањем војске те земље од 1,2 милиона људи да се уједине иза њега.

Лист “Родонг Синмун”, званично гласило владајуће Радничке партије, позвао је војне вође да постану “неосвојива тврђава и зидови отпорни на метке који ће предано бранити (Кима) својим животима”.

У пропагандном листу је поздрављено Кимово “енергично вођство” у покретању офанзива “широм земље за нови напредак и искорак напред док тврдоглави нападачки дух прожима време”.

Такође је позвао на изградњу модерније, напредније војске која служи као “поуздан чувар државе и народа”.

Ким је постао врховни лидер Северне Кореје 29. децембра 2011, након смрти његовог претходника и оца, Ким Джонг Ила, 17. децембра те године од срчаног удара.

Годишњица долази када су лидери Северне Кореје сазвали велику политичку конференцију на којој се очекивало да ће званичници разговарати о односима Пјонгјанга са Сједињеним Државама и проблемима изазваним пандемијом коронавируса.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије