Грађани Србије, са потврдом о вакцинацији, могу да уђу у Мађарску без карантина и пи-си-ар теста

Споразумом две земље, грађани Србије, са потврдом о вакцинацији, могу да уђу у Мађарску, без карантина и пи-си-ар теста. Вишедневне туристичке посете суседној земљи још нису могуће, али наши грађани ионако најчешће путују на једнодневне излете у Сегедин и Морахалом, преноси РТС. 

Према њиховим наводима, да бисте ушли на територију Мађарске, више од 30 километара од границе, потребна је потврда о вакцинисању са две дозе вакцина коју ће, уз пасош, проверити мађарски полицајац.

Када стигнете у Сегедин, маском прекријте уста и нос јер је то и даље обавеза у тржним центрима који раде уобичајено, уз све противепидемијске мере. Након шестомесечне паузе, баште ресторана и кафеа су отворене.

  • У башти кафеа и ресторана ношење маске није обавезно. Када гости улазе да плате или иду а тоалет у унутрашњем делу, морају да носе маске. У унутрашњости локала, храну и пиће могу да конзумирају само вакцинисани. Радосни смо што госте из Србије сусрећемо поново, ваш језик говоримо. Добродошли, каже Арпад Фаркаш, менаџер кафеа у Сегедину.

Хотели у Мађарској и даље примају само пословне госте из иностранства. Купалишта од почетка маја поново раде, а у њих улазе само вакцинисани. Бању “Ержебет” у Морахалому годишње посети више од 250.000 грађана Србије.

  • Споразумом две државе, туристи из Србије могу да користе купалишта у Мађарској. На улазу, уз пасош, треба показати потврду о вакцинацији са кју-ар кодом. Отворили смо двадесет базена и сви садржаји су доступни. За време паузе, уредили смо и нови велнес део, цене су непромењене. Охрабрујем госте из Србије да дођу, са радошћу их очекујемо, каже Габор Фаркаш, руководилац бање “Ержебет”.

С обзиром да на купалишта улазе само вакцинисани, на базенима није обавезно ношење заштитних маски.

Према најавама мађарских званичника, бар до августа ове године само вакцинисани ће моћи да посећују концерте, спортске манифестације и друге забавне програме у Мађарској.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs