Грађани Србије у јануару излазе на референдум!

Glasanje

Председник Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је да ће до краја месеца бити донет Закон о референдуму, како би се средином јануара спровео референдум о промени Устава.

На јавном слушању о Предлогу буџета за 2022. годину у Народној скупштини, Дачић је рекао да буџет јесте најважнији закон за једну државу, али да ће поред овог закона у српском парламенту бити усвојен низ других важних закона до краја године.

– Чека нас читав низ важних закона и активности до краја године. За једну владу, парламент и државу најважнији је буџет, али поред буџета имамо и читав низ других закона који чекају на усвајање, што смо се и сами обавезали да ћемо урадити, као што је Закон о референдуму који је неопходан да буде промењен како бисмо спровели референдум о промени устава – рекао је Дачић.

Истакао је да се очекује да до краја месеца буде донет Закон о референдуму, затим следи доношење акта о промени Устава, како би референдум о промени Устава био спроведен средином јануара.

Дачић је навео да се очекује и промена низа закона који су важни за политички живот, а на основу онога што је договорено са представницима опозиције, наводећи да је то промена Закона о избору народних посланика.

Он би подразумевао, објашњава Дачић, увођење још неких представника опозиције ад хок за предстојеће изборе, иако немају право јер нису у парламенту, у Републичку избору комисију.

Очекује се, каже, и расправљање о извештају Европске комисије о напретку Србије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.