Грчка примила прве српске туристе, гранични прелази раде пуним капацитетом

Kао што је и обећано, Грчка је примила прве српске туристе. Иде се индивидуално, али и аутобуским превозом. Оба улаза у Грчку – из Бугарске и из Северне Македоније раде пуним капацитетом, преноси РТС.

Први извештаји говоре да се на границама не чека ако имате потребна документа, а то је Персонални локацијски формулар који чине лични подаци, податак о вакцинацији или пи-си-ар тест, место и дужину боравка и гранични прелаз.

Образац се преузима онлајн са сајта грчке амбасаде. Дан пре пута добија се онлајн потврда са којом се прелази граница. Деци до пет година није потребан пи-си-ар тест, а осигурање је обавезно.

Водичи кажу да су спремни и апартмани и плаже. Сунцобрани су удаљени четири метра, на плажи маска није обавезна. У угоститељским објектима, самопослугама и радњама маска је обавезна.

Цене намирница су непромењене, а снабдевеност је веома добра. У случају разболевања, влада Грчке лечи зараженог члана породице, а одређени хотели су претворени у карантине.

Kроз Грчку се може путовати уз обезбеђен смештај тамо где идете и потврду да је он резервисан. Може се ићи и трајектом, али пре сваког укрцавања морате попунити образац са изјавом да сте примили вакцину или да имате пи-си-ар тест.

За кућне љубимце остаје стандардна процедура. Kако незванично РТС сазнаје, за неколико дана ће влада Северне Македоније укинути плаћање путарине за све грађане Србије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.