Грчки министар туризма: Ове године у Грчку без антигенских и ПЦР тестова

Plaža

Српски туристи ће ове летње сезоне моћи да уђу у Грчку без ПЦР теста, антигенских тестова и било каквих додатних докумената, рекао је данас у Београду министар туризма Грчке Василис Кикиљас.

Кикиљас је после састанка са министарком туризма Србије Татјаном Матић новинарима рекао да ће се у јуну у Солуну одржати састанак туристичких организација из Србије и Грчке о превазилажењу кризе настале у току пандемије корона вируса.

– Везано за захтев министарке Матић за укидање роминга за српске туристе у Грчкој, мобилни оператери су приватници, али ћемо дати све од себе да утичемо на њих како би се укинуо роминг или смањиле тарифе – казао је Кикиљас.

Министри туризма Србије и Грчке најавили су отварање канцеларије Туристичке организације Србије у Атини. Према речима Кикиљаса, канцеларија ће помоћи да “Грчка подржи приватни сектор тако да људи из целе Грчке могу да дођу у градове у Србији”.

Татјана Матић рекла је да је са грчким министром туризма разговарала о унапређењу билатералне сарадње у области туризма и последицама пандемије.

– Усагласили смо се да ћемо заједничким снагама помоћи приватном сектору и туристичким агенцијама и операторима да решавају проблеме изазване ковид пандемијом – рекла је она.

Истакла је да се ти проблеми односе на нерализована заменска путовања и на заробљени новац туристичких агенција који се налазе код хотелијера у Грчкој.

Матић је рекла да је на састанку било речи и о унапређену промотивних активности Србије и Грчке, о развоју планинског туризма, спа туризма и продужењу сезоне.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs