Далибор Матин из Сонте ређа успехе на такмичењима

skola

Ученик седмог разреда ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Сонте, Далибор Матин, пласирао се на републичко такмичење из физике. Ментор му је наставница Југослава Балаћ, а пласман је остварио освојивши најпре прво место на општинском, а потом и друго место на окружном такмичењу из овог предмета.

Матин је до сад освојио још много награда из различитих предмета, а само ове године, осим физике, освојио је и друго место на општинском такмичењу из математике, прво место на окружном из истог предмета, те пласман на републичко. Ментор му је била наставница Мелани Бењак, а такође је био на високом трећем месту на „Дописној математичкој олимпијади“.

Даље, уз помоћ менторке Биљане Шарчевић, Далибор је из српског језика био други на општинском такмичењу и остварио пласман на окружно, док је, освојивши злато у шаху на окружном такмичењу остварио пласман на републичко такмичење.

Далибора 9. априла очекује републичко такмичење из физике и шаха, а истог датума заказано је и такмичење из српског. Нажалост, због преклапања термина, неће узети учешће у свему, те ће се тог датума такмичити само из физике и српског. Републичко такмичење из математике заказано му је за почетак маја.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs