Данас осетно топлије, али ветровито време, за викенд 30 степени

Beograd

Републички хидрометеоролошки завод најавио је за данас нагли пораст температуре, али уз појачање јужног и југозападног ветра, у кошавском подручју југоисточног. До краја седмице задржаће се осетно топлије и ветровито време.

Најтоплији дани биће петак и субота, 20. и 21. октобар, када се очекује температура и изнад 30 степени. Дуваће умерен и јак јужни ветар који ће у брдско-планинским пределима имати и олујне ударе. Од неделје температура у мањем паду, али и далје топло за овај период године.

Данас осетно топлије, али и ветровито. Током дана променљиво облачно, тек понегде уз могућност слабе краткотрајне кише. Ветар слаб и умерен јужни и југозападни који ће у брдско-планинским пределима после подне бити и јак, повремено са олујним ударима, док ће на југу Баната дувати умерен и јак југоисточни ветар. Најнижа температура од 4 до 11, највиша дневна од 20 до 26 степени, у Неготинској Крајини мало хладније, око 18 степени.

У петак ветровито и још топлије. Током дана променљиво облачно уз умерен и јак јужни ветар који ће у брдско-планинским пределима имати и олујне ударе. Најнижа температура од 8 до 19, а највиша од 22 на истоку до 32 степена на западу Србије.

У суботу ветровито и топло уз постепено наоблачење, местимично с кишом и пљусковима, понегде и грмљавином, које ће пре подне и средином дана захватити западну половину земље, а увече ће се проширити и на остале пределе Србије. Већа количина падавина очекује се на југозападу земље. Дуваће умерен и јак јужни и југозападни ветар који ће у брдско-планинским пределима имати и олујне ударе. Најнижа температура од 12 до 22, а највиша од 25 до 30 степени.

У недељу променљиво облачно и мало свежије, тек понегде са слабом краткотрајном кишом. Ветар слаб и умерен северозападни. Најнижа температура од 12 до 17, а највиша од 22 до 26 степени.

Према прогнози за период од 23. до 27. октобра биће променљиво облачно и даље топло за овај период године, тек понегде са слабом кишом.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs