Данас повлачење РОСУ са Јариња и Брњака! КФОР стигао на административне прелазе!

Kosovo

Према договору постигнутом у Бриселу, предвиђено је да се данас специјалне косовске полицијске снаге, истовремено са српским барикадама, повуку са административних прелаза Јариње и Брњак, а велика колона са припадницима Кфора се већ око шест часова ујутру упутила према северу Косова.

КФОР од данас обезбеђује административне прелазе.


Како јавља репортер Косово онлајна, у колони су приметни италијански и пољски војници, а Кфор ће распоредити своје трупе на административним прелазима које би ту требало да остану наредне две седмице.

Повлачење специјалних полицијских снага (РОСУ) и барикада требало би истовремено да почне данас од 8 часова ујутру и да се заврши најкасније до 16 часова.

Од понедељка на административним прелазима за возила ће бити успостављен режим са “стикерима” до коначног решења регистарских таблица.

Као последња тачка договора, предвиђа се формирање радне групе која ће радити на трајном решењу за регистрске таблице по стандардима и праксама ЕУ. Групу ће чинити представници ЕУ, који ће њом и председавати, као и представници Београда и Приштине.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије