Дарија Кисић боравила у радној посети општини Кула

Darija Kisić u Kuli

Министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић, боравила је у радној посети општини Кула, а дочек су јој уприличили председник општине, Дамјан Миљанић, заменик председника општине Кула, Карољ Валка и помоћница председника општине, Јелена Павков.
Миљанић је, заједно са сарадницима, одржао састанак са министарком Кисић у Свечаној сали Скупштине општине, где је било речи о програмима подршке Министарства, који се тренутно реализују на територији локалне самоуправе.
Министарка Кисић посетила је Вртић „Колибри“ и Центар за социјални рад, где се, на лицу места, упознала са функционисањем ових установа и програмима подршке који се реализују у њима. Говорећи о финансијској подршци министарства, Кисић истакла је да је општина Кула једна од 52 локалне самоуправе које су добиле тај вид подршке. Такође, похвално се изразила о општини Кула која издваја значајна средства када је у питању пронаталитетна политика.
„Велико је задовољство бити у Кули, која је једна од 52 локалне самоуправе која је добила финансијску подршку Министарства за бригу о породици и демографију када је у питању реализација различитих пројеката из области популационе политике и демографије. Том приликом за општину Кула је издвојено око 15 милиона динара и широк спектар различитих активности ће да се спроводи. Ја бих похвалила општину Кула која издваја значајна средства за спровођење пронаталитетне политике, од финансијске подршке новорођеној деци, материнског додатака, школског прибора, дечијих игралишта, радионица, подршке родитељству, портала, што представља читав један спектар различитих мера. На крају, то се и позитивно одразило, зато што је општина Кула једна од локалних самоуправа која последњих година бележи раст броја новорођене деце. Као пример, у току прошле године, рођено је 57 беба више него што је рођено годину пре, а на основу података о броју новорођених беба до данас, надамо се да ћемо успети тај број да надмашимо и да ће све више дечијих осмеха да буде у овој лепој општини“, рекла је Кисић.
Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, изразио је задовољство посетом министарке, те је истакао да очекује да ће сарадња општине Кула и Министарства за бригу о породици и демографију кроз конкретне идеје и пројекте и убудуће ићи узлазном путањом.
„Драго ми је да сам имао прилику да угостим министарку Кисић и њене сараднике, а ова посета нам је веома значајна, не само због реализације пројекта који је подржан од стране министарства у износу већем од 15 милиона динара, него и самом чињеницом да је министарка дошла у Кулу и да се уверила како функционишу наше установе и како ће да се реализује читав пројекат који је тек кренуо да се ради. Имамо значајну подршку у оним стварима које смо ми проценили да је за општину Кула најпотребније, а то је подршка за субвенционисање другог детета, дакле смањење трошкова смештаја другог детета у вртићима, потом подршка једном новом сервису који ће бити, пре свега, родитељима од користи, како би могли да реализују неке кућне послове преко тог сервиса и изградња једног мултифункционалног игралишта које ће бити не само игралиште за децу, него и за пензионере, те ће тако бити место сусрета свих генерација у центру Куле. Такође, ту је још један пројекат министарства који је реализован у Кули, а то је подршка у куповини кућа младим мајкама, тако да је пуно корисних ствари у питању, а и нама је веома значајно лично присуство министарке и њена подршка будућим плановима које има општина Кула“, истакао је Миљанич.
Такође, Кисић је посетила домаћинство Илије Бубоње и Миљане Бајагић у Кули, који су, захваљујући субвенцији Министарства за куповину прве некретнине за младе мајке, решили имовинско питање и сада су у процесу реновирања куће.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs