Дачић са амбасадором Кине Чен Бо

Sastanak

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадорку Кине Чен Бо. У отвореном и срдачном разговору обострано је оцењено да су Србија и Кина посвећене континуираном развоју чврстих веза заснованих на свеобухватном стратешком партнерству и челичном пријатељству.

Наглашавајући велику захвалност пријатељској Кини на поштовању суверенитета и територијалне целовитости Србије. Чврсто утемељеном на међународном праву, министар Дачић је поновио да Србија доследно подржава политику „једне Кине“ и принцип „једна земља, два система“.

Током разговора потврђена је спремност за наставак јачања билатералне и мултилатералне сарадње. Као и сарадње у оквиру иницијативе „Појас и пут“ и механизма Кина – земље Централне и Источне Европе, којима Република Србија придаје велики значај.

Изражен је интерес за даље интензивирање политичког дијалога. Уз размену посета на највишем и високом нивоу, као и даље унапређење економске и инвестиционе сарадње. Уз посебан нагласак на привлачењу нових кинеских компанија, инвестирању у нове инфраструктурне пројекте. Као и закључивању Споразума о слободној трговини.

Посебно је истакнуто задовољство поводом недавног успостављања директних авио-линија између наше две земље. Што је још једна потврда снажних односа и блискости наша два народа.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs