Да ли Раднички из Раткова спремно дочекује пролећни део?

ВЛАДАН ВУЧКОВИЋ: ОСНОВНИ ЦИЉ НАМ ЈЕ ОПСТАНАК

У викенду који је пред нама почиње пролећна сезона и у Подручној фудбалској лиги Сомбор, у којој се такмичи пет клубова из оџачке општине, што даје додатну драж љубитељима фудбала који су наклоњени својим тимовима.

Екипа Радничког из Раткова завршила је јесењи део на 9. месту са 21-им бодом. Забележила је чета тренера Владана Вучковић и његовог сарадника Светислава Стевановића, шест победа, три ремија и осам пораза, уз 24 дата и 28 примљених голова. У клубу су задовољни тим резултатима уз напомену, да су могли освојити још који бод више.

Треба похвалити и рад руководства клуба на челу са бившим играчем, а потом председником Гораном Ђокићем и његовим најактивнијим сарадницима, Шандором Берешом и Ђорђем Гвозденовићем, који су уложили доста труда, да обезбеде што боље услове за рад. Ту је још десетак људи који делују из „другог плана“, који помажу колико могу, што се све одразило позитивно на резултате у првој етапи такмичења.

У натавку такмичења, стручни штаб ће моћи да рачуна на голмане: Марковића, Кнежевића и Ђокића, затим играче: Јована и Мирослава Алексића, Милана и Милоша Кесића и Ненада и Немању Петковића, потом Милуновића, Дошена, Кардинала, Нововића, Кувељића, Нинкова. Гламочанина, Сантрача, Игњатовића, Лазаревића, Стојановића, Миловановића, Ћеримовића, Петровића, Завишића, Ивановића, Комара, Милојевића и тек пристиглог Владимира Прелића, доскорашњег играча Текстилца. Нјима је прикључена и група талентованих омладинаца чије време тек долази.

-Читав припремни период, моји играчи су тренирали сасвим озбиљно и ту нема много замерки. Наравно, може увек боље, али, поштено говорећи, задовољан сам њиховим одзивом и радом на тренинзима. Наш основни циљ је да задржимо постојећи статус, што се не би смело доводити у питање. Прве две утакмице бићемо домаћини. У недељу нам долази екипа Станишића, која је лидер на табели. Настојаћемо да их зауставимо, а под тим подразумевам да бисмо били задовољни и бодом. У другом колу бићемо домаћини и сомборском ЖАК-у, који бисмо требали победити. Ако се догоди да у те две утакмице освојимо четири бода, то би нас додатно мотивисало, па бисмо онда могли стизати екипе из горњег дела табеле. Наравно, све су ово калкулације и наше жеље, а да ли ће тако и бити, највише зависи од мојих играча, који на свакој утакмици морају оставити „срце на терену“. Само са таквим приступом игри можемо се надати још бољим резултатима него што су били јесенас, каже тренер Владан Вучковић.

Ратковчани су одиграли само три контролне, од укупно пет заказаних мечева. Изгубили су од Обилћа из Змајева 0:2, победили Пролетер из Равног села 3:1, а истим резултатом су као домаћини поражени од Војводине из Товаришева. Објективно речено, ово је мали број утакмица, да би се могла добро „сложити“ екипа.

Колико је ово хендикеп за екипу?

-Требали смо одиграти још две утакмице. Због неповољних временских прилика отказали су нам Кривањ из Селенче и Хајдук из Стапара. Због овог нисмо имали довољно времена за уигравање играча, што реално јесте хендикеп. Али, се надам да то, ипак, неће много утицати на компактност тима, тврди Вучковић.

Врло брзо ће се видети, колико ће овај недостатак у одигравању контролних утакмица, утицати на уиграност и снагу Ратковчана.

Јован Бањац

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs