Да ли ће Доналд Трамп бити хапшен?

Donald Tramp

Бивши председник Америке Доналд Трамп биће оптужен и остатак свог мизантропског живота провешће иза решетака. Прогнозира Џејми Раскин, демократа и члан Конгресног одбора за истрагу упада на Капитол хил 6. јануара 2021. А да би то избегао, предлаже му професор права с Харварда Лоренс Трајб, у своју одбрану може само да се позове на неурачунљивост.

Јер, подсетио је самоуверено и прилично уверљиво у својој божићној честитки, да „пре само две године“, када је он морао да изађе из Беле куће, „није било рата с Русијом и Украјином, и никада се не би догодио!“

Да је у Белој кући и остао и после избора 2020. за које, и две године касније, не без основа, тврди да су били покрадени.

Управо из тог разлога су 6. јануара 2021. у Вашингтону одржане демонстрације Трампових присталица које су окончане њиховим упадом, као у замку, на Капитол хил. На коме је зграда америчког Конгреса. Та околност је и искоришћена да политички протест моментално буде проглашен за насилну побуну против легалних органа власти.

А прошле недеље је и конгресни Истражни комитет, под контролом демократа, свој 18-месечни рад на испитивању шестојануарске побуне окончао закључком. Који је био предвидљив у мери свог раскошног потенцијала. Да ионако запаљиву политичку ситуацију у Америци учини још, такорећи, експлозивнијом.

Уосталом, пре неколико месеци, поводом још једне међу тужбама које прете Трампу, то је и прорекао републикански сенатор из Јужне Каролине Линдзи Грејем. „Ако Трамп буде кривично гоњен, буквално ће бити нереда на улицама. Већина републиканаца — укључујући и мене — верује да, кад је реч o Трампу, закон не постоји. Само желе да га се дочепају“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs