Да ли ће Москва признати Косово? Огласио се руски амбасадор у Београду са веома оштрим и јасним ставом!

Harcenko

Москва ће остати доследна својој политици, изјавио је Александар Боцан-Харченко.
Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је да Москва неће признати такозвано Косово.

Како истиче руски амбасадор у Србији, Москва ће остати доследна својој политици.

Тражимо имплементацију Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, која треба да се примењује и према нашем мишљењу и према међународном праву – рекао је Харченко, на Телевизији Инсајдер у емисији “Маркер разговор”.
Руски амбасадор је истакао да је Косово суштинско питање наше пријатељске и братске сарадње и да нема никаквих сигнала да Русија може да промени однос према том питању,

– Косово остаје преседан у међународном праву – навео је Харченко.

 

– Једнострано и нелегитимно проглашење независности Косова не треба доводити у везу са отцепљењем Донбаса, јер су се грађани Доњецке и Луганске републике на референдуму изјаснили за отцепљење од Украјине, што са Косовом није случај – рекао је Харченко.

Руски амбасадор у Србији истиче да грађани Доњецке и Луганске републике не признају власт у Кијеву, “која је резултат нелегитимног и антиуставног државног удара“.

Харченко је истакао да Србија од почетка руске „специјалне војне операције“ има доследан став. Како каже, званична Москва то уме да цени. Оцењује као позитивно одбијање Србије да уведе санкције Русији. Како наводи, код грађана Србије постоји већинско разумевање за руску војну операцију.

Харченко је инсистирање Вашингтона и Европске уније да Београд уведе санкције Русији назвао невероватним притиском и непријатељским понашањем Запада према Србији.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије