Два милиона динара за подршку спровођења пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Сомбора

Градско веће града Сомбора одржало је данас 41. седницу на чијем дневном реду се нашло 16 тачака.

Између осталог, чланови Градског већа усвојили су предлог Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Сомбора за 2021. годину. За спровођење овог програма Град Сомбор је из буџета издвојио 2.000.000,00 динара. Средства у износу од 700.000,00 динара намењена су за набавку садница лаванде које ће путем јавног конкурса Град доделити заинтересованим пољоривредницима, а средства у озносу од 1.300.000,00 динара предвиђена су за набавку нових пчелињих друштава и опрема за пчеларство, која ће такође Град доделити путем јавног конкурса пољопривредницима који се баве пчеларством. 

О Програму подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Сомбора за 2021. годину одлучиваће одборници на некој од наредних седница Скупштине града Сомбора.

На данашњој седници Градског већа донета је и одлука о расписивању другог круга јавног огласа за давање у закуп градског грађевинског земљишта које је у јавној својини Града Сомбора а које се користи као пољопривредно земљиште до привођења планираној намени у производној 2020/2021. години.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије