Два нова филмска остварења у недељу у апатинском биоскопу

У недељу, 11. јула, на репертоару апатинског биоскопа наћи ће се два нова филмска остварења. У питању је анимирани филм под називом „Кућни патуљци – операција колачићи“ и домаћи играни филм „Викенд са ћалетом“.

Најмлађи Апатинци „Кућне патуљке – операција колачићи“ могу погледати у Великој сали Дома културе у терминима од 10 и од 18 сати. У овом сјајном остварењу патуљци су се скривали под земљом откако их је, пре више од 200 година протерала злобна кројачева жена. Али, живахна девојчица међу њима која више није могла да поднесе овакав скучен живот долази на површину земље у намери да открије свој истински позив. Заједно са два другара, завршава у пекари мрзовољног шефа Теа који се стално свађа са својим братом. Док патуљци праве велики хаос, девојчица је спремна да помогне Теу. А ко би више волео да га учини “печеним” него патуљци?

Љубитељи домаћих филмских остварења „Викенд са ћалетом“ могу погледати у недељу, 11. јула, са почетком у 20 сати. У овом филму Kашика (Ненад Јездић), средовечни београдски криминалац, припадник старе школе, заробљен у времену када је био у пуној снази, жарко пожели да проведе викенд са Огњеном, једанаестогодишњим сином из претходног брака. Бивша супруга му излази у сусрет јер је свесна чињенице да се Kашики ближи крај и да је то вероватно последњи сусрет сина са оцем. С обзиром да га није виђао пет година јер је због ’малих компликација’ имао забрану приласка дечаку, Kашика покушава да по убрзаном курсу у сина утисне све оно што он сматра важним за живот и преживљавање на улици и да истовремено из малог истера све оно што је по његовом мишљењу мекано, слабашно и девијантно. Огњен, одрастао у савременом wи-фи окружењу, из виртуелног, муњевито, без времена да дође до даха, упада у подземни свет свог оца који покушава немогуће – да у неколико дана испоручи сву топлину, искуство и мудрост које поседује, истовремено покушавајући да као ’прави београдски шмекер’ од малог сакрије своју болест…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије