Девет пољопривредника са територије Града добитници признања на завршеном Сајму пољопривреде

Novosadski sajam

У Новом Саду, од 20. до 26. маја, одржан је 90. по реду Међународни пољопривредни сајам.

Као што традиција налаже, организатори су доделили признања за најбоље произвођаче хране и пића, а међу добитницима нашло се чак девет пољопривредних произвођача са територије Града.

Три велика признања добила је Земљорадничка задруга „Живиносток“, која је ове године, по први пут узела учешће на Сајму. Њима су златне медаље припале за спелтино млеко интегрално брашно Т-500, за хладно цеђено уље од златног лана и за хладно цеђено уље од бундеве. Такође, златне медаље припале су Пољопривредном газдинству „Батало“ из Чонопље и Млекари „Гулмлек“ из Стапара.

Велики шампионски пехар за врло висок квалитет широког асортимана белих, розе и црвених вина, припао је Винарији „Драгић“ из Риђице, а из овог села награђене су и винарије „Врт“ и „Швељо“. У категорији вина, признања су додељена и сомборској винарији „Јокић“, односно, безданској „Сунчаној гори“.

Десет златних медаља на 90. Међународном пољопривредном сајму припало је Предузећу „Бојагић“ из Сомбора, које се бави производњом термостабилних надева и других производа за пекарство и посластичарство.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.