Детаљи пуцњаве у Ротердаму! Помахнитали нападач пуцао редом, па наставио са масакром у амфитеатру

Roterdam pucnjava

Холандски град Ротердам био је поприште стравичне пуцњаве када је наоружани нападач, обучен у борбену опрему, отворио ватру у стану, а потом упао у оближњи амфитеатар медицинског центра. Оба места захватила су пожара, али су касније угашена.

Полиција је потврдила да су две особе погинуле, док је још једна повређена. Агенција АНП, позивајући се на локалне власти, јавља да је и трећа особа повређена.

Градску полицију је издала саопштење у којем се наводи: „Два инцидента са пуцњавом у Ротердаму довела су до смртних случајева. Прво ћемо обавестити породицу и рођаке, а касније ћемо објаснити више.“

Елитне полицијске јединице су брзо интервенисале у болници у потрази за осумњиченим који је био наоружан пиштољем, саопштиле су власти. Осумњичени има 32 године, а мотив напада за сада остаје непознат.

Слике са лица места приказују људе како излазе из болнице, укључујући медицинско особље и пацијенте, док се полиција у панцирима упутила унутра.

– Прво је дошло до пуцњаве на четвртом спрату. Испаљено је четири или пет хитаца. Затим је молотовљев коктел бачен у центар за образовање – рекао је студент медицине, којег цитира РТЛ Њуз који није навео своје име.

Хеликоптери су надлетали сцену, док су лекари у белим мантилима помагали пацијентима на носилима и инвалидским колицима.

Ротердам је често поприште инцидената пуцњаве, често повезаних са обрачунима ривалских нарко-банди. Очекује се да ће власти ускоро одржати конференцију за новинаре како би пружиле више детаља. Холандија је прошла кроз тешке тренутке насиља 2019. године у Утрецхту, када су три особе изгубиле животе у пуцњави у трамвају. Такође, 2011. године, земља је била шокирана када је 24-годишњи Тристан ван дер Влис убио шест људи и ранио 10 других у дивљачком походу препуном тржном центру.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs