Дефилеом више од 60 пловила почео 18. Београдски карневал бродова на Сава променади

Savska promenada

Дефилеом Полицијског оркестра почео je 18. Београдски карневал бродова на Сава променади, а поворка декорисаних пловила, која је централни део манифестације, кретаће се на делу реке Саве од Трамвајског моста до моста Газела.

У поворци учествује више од 60 пловила, а предводи их брод „Хоризонт“.

Директор Туристичке организације Београда (ТОБ) Миодраг Поповић рекао је уочи почетка карневала за Тањуг да је до јутрос било пријављено 61 пловило, и да верује да ће их бити и више.

Како је рекао, ово ће бити први пут да прво пловило није ватрогасни брод који избацује воду, јер је на ремонту.

Пловила ће, каже, учествовати и у избору за најлепше декорисан брод, а прва три ће добити пехар.

На Сава променади очекује се наступ „српске трубачке принцезе“ Данијеле Веселиновић, након чега ће уследити концерт познате музичке групе ТАП 011.

На Карневалском ЕКО базару, који је постао неизоставни део ове манифестације, посетиоци су могли да купе домаће органске производе, здраву храну, као и уметнине, дизајнирани накит, сувенире и различите уникатне производе домаће израде.

Београдски карневал бродова организовала је ТОБ, уз подршку Скупштине града Београда и у сарадњи са предузећем Београд на води, АВА Схоппинг Парк, компанијама Књаз Милош, Нескафе, Сомболед и другим пријатељима манифестације.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.