Дејан Јеличић: Пробаћу до зиме да се попнем за коју степеницу више

Vidanov sportski kutak

Још један уторак и време за нови интервју! После Александра Пилиповића, спортисте са богатом рукометном каријером, враћамо се у свет најпопуларнијег спорта на планети. Прошле сезоне сам знао доста пута обићи стадион апатинских црвено-белих ђавола и погледати по коју утакмицу сениора. Оно што је оставило дубок утисак у мени на стадиону крај Дунава јесте тадашњи голман Младости, којег сам такође имао прилике гледати на зимском турниру у малом фудбалу, у хали основне школе “Жарко Зрењанин”, где је био проглашен најбољим голманом током такмичења. Човек који је дао немерљив допринос током прошле сезоне за високо место наших момака у Војвођанској лиги “Север”, одлучио је да промени средину и тренутно је чувар мреже фудбалског клуба “СУ Станишић 1920”. У питању је Дејан Јеличић, засигурно велика ноћна мора многим нападачима током прошле сезоне. Зашто је одлучио да оде из Апатина и појача редове Станишића, да ли је задовољан својим издањем током ове сезоне, као и неким својим плановима за будућност прочитајте у наставку.

Одакле та љубав према фудбалу, зашто сте изабрали баш тај спорт?

– Љубав према фудбалу траје од малих ногу. Отац ми је био професионални фудбалер и увек сам хтео да идем његовим стопама. Овим спортом сам се почео бавити са седам година у фудбалском клубу “Жак” Сомбор, пошто ми је добар друг био тамо, али сам се убрзо пребацио у фудбалски клуб “Раднички” Сомбор због квалитетнијих услова за рад. Када сам отишао на први тренинг, једноставно сам хтео да станем међу стативе, и на томе сам се задржао и дан данас.

Реци ми кроз које си све клубове пролазио током своје каријере и какво искуство носиш из којег клуба?

– Моја сениорска каријера је почела у фудбалском клубу “Раднички” Сомбор. У периоду од 2016. до 2018. године сам имао солидну минутажу, али нисам био први избор. Те 2018. године сам био изабран за стартног голмана, где сам бранио полусезону. Није било лако, али смо успели направити задовољавајући резултат и време у том клубу ме веже за друштво са којим сам фудбалски одрастао. Зимус добијам позив од Слободана Бачића, који је у то време био шеф Стручног штаба апатинске Младости. У том тренутку сам био много срећан, јер је то био велики потез за мене у каријери. На стадиону крај Дунава сам се задржао мало јаче од две године, али само првих шест месеци под вођством Слободана Бачића, који је био такав да сам се осећао као професионалац. Наравно, ту треба напоменути и најквалитетнији рад са тренерским голманом Миланом Дамјановићем, човеком од којег сам научио доста, и који је многе голмане извео на велике путеве. Тренутно сам у фудбалском клубу “СУ Станишић 1920” који има одличну организацију и високе амбиције у овој сезони.

Као што си навео, тренутно наступаш за фудбалски клуб “СУ Станишић 1920”. Реци ми како ти је тамо, и да ли си задовољан својим партијама које си до сад пружио за поменути клуб?

– Слободно могу да кажем, презадовољан сам! Одлични услови, посвећеност играча и тренинзи, као и сваки договор са људима из клуба увек буде испоштован, стварно је све на врхунском нивоу. За ових одиграних седам кола сам сасвим задовољан како сам бранио, као и резултатом који смо направили. Наравно, све се то може подићи на још виши ниво, а у томе ми помажу тренер и екипа, који ми дају подстицај да будем још бољи и дам свој максимум за сваку утакмицу.

Зашто си се одлучио за трансфер из апатинске Младости у прво фудбалски клуб “Раднички 1912” Сомбор, па одатле исти прелазни рок у редове Станишића?

– Ту одлуку сам направио из доста разлога. Већина обавеза према мени, који сам остављао сваку утакмицу срце на терену две године за тај клуб, нису испуњене. Нисам био задовољан и на крају донео одлуку да је боље потражити срећу у другој средини. Челници фудбалског клуба “Раднички 1912” Сомбор, кад су дошли до информације да сам слободан играч, контактирали су ме, саопштили амбиције, услове и остало, свидела ми се прича, те после пуне две године доносим одлуку да се вратим у свој град. Прошао сам комплетне припреме са екипом и недељу дана пре почетка првенства одлучујем да прихватим понуду фудбалског клуба “СУ Станишић 1920”, јер се код тренера Душана Јеврића нисам успео изборити за стартну поставу.

За сам крај ми реци који су твоји планови за будућност, да ли имаш нешто конкретно?

У плану ми је да до зиме останем и браним мрежу Станишића, па ћемо на зиму видети шта и како даље. Немам ништа конкретно, али се надам да ћу својим партијама и напорним тренинзима успети да напрадујем, те да ће неко то запазити, па да се пробам попети лествицу горе.

Велико хвала Дејану на издвојеном времену и пуно среће у наставку сезоне!

Видан Јеротијевић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије