Директорка КЦ „Лаза Костић“ најавила плесни спектакл са преко 30 извођача у Сомбору

Четврти по реду Фестивал мултикултуралности “МултиKулти Сомбор 2021” ове године ће се одржати у среду, 23. јуна, на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, у организацији Kултурног центра „Лаза Kостић“ Сомбор.

Према речима Весне Шашић, директорке ове установе, Културни центар је припремио веома атрактиван садржај у неколико сегмената, у оквиру самог фестивала.

  • Најпре, ту је „Базар рукотворина“, где ће се представити, заправо, удружења жена са територије читаве Војводине са својим производима. Потом, у 19 часова, наступају културно-уметничка друштва из Сомбора, КУД „Сомбор“ и КУД „Раванград“, и у 21 час наступа трупа „Una Saga Serbica“, са плесним спектаклом „Игра Богова“, изјавила је Шашић и додала да је у питању велики плесни спектакл са етно музиком.
  • Долазе 32 играча, четири солисте из Народног позоришта Београд. То је нешто између фолклора, модерног и џез балета, значи има више техника плеса у томе. Кореограф је наш верни сарадник Светозар Крстић са супругом Аном Јанковић и све их очекујемо у Сомбору, а што се тиче „Una Saga Serbice“, ја бих то чак, ако могу да се усудим, назвала српским Бродвејем.

Како сазнајемо од директорке Културног центра, осим плесног спектакла који долази из Београда, културно-уметничка друштва су такође припремила нове кореографије и нове ношње које ће премијерно бити приказане на 4. Фестивалу мултикултуралности.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.