Директор „Плаве птице“ из Куле именован за члана Савета Владе Србије за особе са инвалидитетом

Одлуком Владе Републике Србије са седнице од 20. маја 2021. године основан је Савет за особе са инвалидитетом који је стручно саветотавно тело Владе Србије. Савет је основан са задатком да се врши координација са надлежним државним органима у доношењу законских прописа, праћење реализације преузетих међународних обавеза, унапређење сарадње са организацијама цивилног друштва и разматра питања друштвеног и економског положаја особа са инвалидитетом.

Дана 12. јула у Палати Србија одржана је конститутивна седница Савета на којој је присуствовао Марко Кошутић, директор МНРО „Плава птица“ и председник Савеза МНРО Војводине, који је именован за члана Савета Владе за наредне четири године.

Саветом председава гђа Биљана Барошевић, помоћница министра за рад запошљавање борачка и социјална питања, а чланови Савета су државни секретари више министарстава, еминентни стручњаци и представници најрепрезентативнијих организација особа са инвалидитетом.

На савету су донете смернице за даљи рад и започет је рад на одређивању конкретних приоритета за рад Савета у 2021. години, те израда програма рада и извршена је анализа постојећег стања на терену у односу на положај особа са инвалидитетом у Републици Србији.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs