Додела помоћи ЕУ локалним самоуправама за унапређење туризма и културног наслеђа

Evri

Европска унија ће доделити више од 650.000 ЕУР бесповратних средстава из предприступних ИПА фондова за пројекте намењене унапређењу туристичке понуде и културног наслеђа у седам градова и општина у Источној Србији и Доњем Подунављу, саопштено је данас.

Локалне самоуправе, носиоци пројеката, су уложиле најмање 20% сопствених средстава као додатно суфинансирање за реализацију пројеката које су кандидовали.

Шеф Делегације ЕУ у Србији Емануел Жофре навео је да ЕУ кроз пројекат “ЕУзаТебе – за културно наслеђе и туризам” не само да помаже Србији да очува и унапреди своје културно наслеђе, већ и да унапреди своју туристичку понуду, која доприноси економском расту, а нарочито у време кризе изазаване пандемијом коронавируса.

У наредне две године, колико је предвиђено да пројекат траје, ЕУ ће кроз конкурсе сличне овом додељивати бесповратна средства малим и породичним предузетницима у туристичком сектору, младим активистима и грађанским организацијама, иноваторима и организацијама које се баве управљањем културним наслеђем, промотерима туризма, регионалним агенцијама за развој, организацијама које се баве пословном подршком развоју и промоцији туризма, наводи се у саопштењу организатора пројекта.

Пројекат “ЕУзаТебе – за културно наслеђе и туризам” финансира Европска унија, суфинансира немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој (БМЗ), а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије