Додела средстава градовима и општинама за чишћење и уклањање дивљих депонија

Министарство заштите животне средине ускоро би требало да распише конкурс за доделу средстава градовима и општинама за чишћење и уклањање дивљих депонија на својим подручјима, то је најавила министарка Ирена Вујовић додајући да ће крајем године почети и изградња регионалних рециклажних центара.

Ресорна министарка је објаснила да је Министарство од локалних самоуправа прво тражило да попишу дивље депоније, како би се добила комплетна слика овог проблема. Један од услова за добијање подршке на овом конкурсу биће да на градским депонијама постоје капацитети где би отпад са дивљих депонија могао да се смести.

Вујовићева је такође најавила да ће се санирати места на којима су биле депоније и ревитализовати земљишта која се неретко налазе у самом центру града. Министарка исто тако, указује да се, у решавању проблема чврстог отпада, паралелно делује на неколико колосека као и да се много очекује од регионалних рециклажних центара. Почетак њихове изградње планиран је за крај године уз помоћ кредита Европске банке за обнову и развој.

Б.K.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs