Додељена и 20. сеоска кућа на територији општине Апатин

Apatin

У склопу новог циклуса доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије, данас је у Министарству за бригу о селу заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић, својим потписом омогућио да кућу на селу добије Марина Кираљ из Апатина, што је уједно и двадесета кућа која је у склопу овог пројекта додељене на територији наше општине.

Програмом је, као и прошле године, предвиђена додела средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

Округлом столу, који је почетком марта организован у Министарству за бригу о селу, присуствовала је и председница општине Апатин Дубравка Кораћ која је том приликом изразила задовољство што је током прошле године на територији општине Апатин додељено 19 кућа, те је овом приликом позвала све заинтересоване да поднесу захтеве и уђу у процедуру добијања куће на селу.

Како је истакнуто, за овај програм опредељено је пола милијарде динара, а средства ће се додељивати по редоследу поднетих пријава – до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2022. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.