Додељене још три бесплатне куће у Сонти преко конкурса Министарства за бригу о селу

Ugovori

Будући власници кућа у Сонти, Силвија Петровић, Данијела Дробина и Јелена Божић, поред надлежних из Министарства за бригу о селу, и председнице општине Апатин Дубравке Кораћ, ставили су своје потписе на овај важан уговор и тиме обезбедили себи нови простор за становање.

Почетком септембра, посредством овог Програма, породица Чугаљ из Пригревице добила је кућу, да би потписивањем још три уговора од стране председнице општине Апатин Дубравке Кораћ, у Министарству за бригу о селу, куће добили Радмила и Ђуро Малбаша у Свилојеву, Марија Узелац и Дејан Бунчић, као и Сања Цицо и Небојша Пиплица у Пригревици.

Да подсетимо, Влада Републике Србије је преко Министарства за бригу о селу расписала Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом. Циљ овог Програма је смањење миграције становништва која доводе до одласка становништва из сеоских подручја, стварање бољих услова на селу, као и повратак младих људи на село, кроз решавање стамбеног питања.

Конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину куће са окућницом је расписан до 01.11.2021. године, а обзиром на велико интересовање за овај конкурс, све информације се могу добити у згради Општинске управе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије