Додељени уговори за субвенционисање пољопривредне производње

Ugovori

Данас су у Малој Сали Градске куће, додељени уговори носиоцима пољопривредних газдинстава који су се пријавили на конкурс Агробизнис центра и испунили све услове које исти прописује, како би добили бесповратна средства за субвенционисање пољопривредне производње и унапређење функционисања индивидуланих пољопривредних газдинстава на територији Града Сомбора.

За реализацију овог Конкурса обезбеђен је укупан износ од 4.400.000,00 динара, а бесповратна средства за подршку инвестиција утврђена су у износу до 100% од укупне вредности пријаве. Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави био је до 200.000,00 динара, док је минималан износ по пријави био 50.000,00 динара.

„Град Сомбор је обезбедио 4.400.000, 00 динара за 28 кандидата који су остварили услове за подстицаје путем овогодишњег Конкурса, од укупно 101 пријављеног кандидата. Протекле 2 године, Град је обезведио 20 милиона динара за 130 корисника, односно носилаца пољопривредних газдинстава на територији Града Сомбора, који су остварили све услове за подстицаје“, рекао је помоћник градоначелника, Синиша Борота.

Директор Агробизнис центра, Карло Пушкарица, истакао је да се делатност Агробизнис центра шири, али и да је подршка Града од кључне важности. Такође, овом приликом, рекао нам је и нешто више о плановима за будућност.

„Ове године смо успешно завршили и трећи конкурс у Граду Сомбору, за дотације пољопривредним произвођачима, а следеће године планирамо да проширимо нашу делатност, поред конкурса за дотације, и на информисање, обавештавање наших корисника, да пробамо да се упутимо према модернијим решењима и технологијама у пољопривреди“, објашњава Пушкарица.

Циљ деловања Агробизнис центра је да пружи подршку и више информација о модерним начинима производње, о позивима и конкурсима за доделу средстава или донација, олакшицама, позивима на сарадњу са другим чиноцима, образовним програмима, интерегионалној сарадњи и прекограничним пројектима и другим акцијама које ће допринети корист пољопривредницима у локалној средини.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије