Додељено 28 стипендија за најперспективније сомборске спортисте

Град Сомбор је за текућу годину, преко Kонкурса за спорт, доделио 28 спортских стипендија, 12 кадетских у износу од осам хиљада динара, седам јуниорских у износу од девет хиљада и девет сениорских у износу од 10 хиљада динара месечно. 

  • Хтео бих да се захвалим Граду што су ми уручили стипендију, ово ме мотивише још више да улажем у себе, да тренирам, и ако Бог да да ове године донесем сениорску медаљу, која ме чека у новембру у Београду, речи су боксера Радета Јоксимовића.
  • Драго ми је што видим да Град све више препознаје нас праве спортисте и то је један велики плус у мојој даљој каријери, лакше ће нам бити набавити нека средства која су нам потребна за тренирање у смислу неке суплементације, рекао је рвач Никола Дедић.

За финансирање спортских клубова, тренера, као и доделу стипендија, Град Сомбор ове године је определио 50 милиона динара, док се укупно за спорт и омладину издваја 172 милиона динара, што представља преко пет посто целокупног буџета Града. 

  • Желимо овим малим гестом Града да подстакнемо све наше најперспективније спортисте, да вредно раде, јер су свакако прави амбасадори нашег града. Видимо и данас како наш Никола Јокић представља и град Сомбор и нашу државу и свакако да бисмо волели у будућности још наших познатих Сомбораца, који ће представљати пре свега наш Град и нашу државу, у најбољем светлу, изјавио је градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић.

Средствима која су издвојена за спорт финансираће се програми у области школског спорта, програми Спортског савеза, набавка справа и друге опреме за вежбање и тренажне процесе, а значајна новчана улагања се очекују и у побољшање инфраструктурних услова за одвијање спортских активности, тренинга и такмичења. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs