Дом здравља Кула добио нови ултразвучни апарат за потребе педијатрије

За потребе педијатријске службе у Дому здравља у Кули, Покрајински секретаријат за здравство је обезбедио средства за куповину ултразвучног апарата. Апарат је вредан 3 милиона динара и умногоме ће допринети побољшању здравствених услуга на одељењу педијатрије, каже Др Жарко Шевин, директор Дома здрвља у Кули.

  • Ако се има у виду чињеница да је општина Кула подручје са ендемском појавом урођеног ишчашења кукова и ако се има у виду чињеница да је постојећи ултразвучни апарат старости преко двадесет година, онда та набавка заиста добија на значају. Ово је само једна у низу набавки која се реализује посредством Покрајинског секретаријата за здравство у циљу унапређења квалитета медицинских услуга и повећања њихове доступности, рекао је директор Шевин. Он се осврнуо и на тренутну епидемиолошку ситуацију у општини и рекао да је она у складу са општом епидемиолошком ситуацијом. Број новодијагностификованих случајева варира тренутно од пет, шест, па и до девет какав је био случај пре два дана. Доктор Шевин је апеловао на све грађане да поштују мере које су наложене од Кризног штаба и локалне самоуправе у претходних месеци.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић је истакао да је настављена сјајна сарадња са Покрајинским секретаријатом за здравство, који као и Република настављају обнављање инвентара у Дому здравља у Кули и најавио нове радове од стране локалне самоуправе.

  • Општина Кула ће у наредном периоду обезбедити средства да се реши још један проблем на педијатрији, а то је да се раздвоји саветовалиште од дела где су остала деца, да се реши санитарни чвор и то очекујемо да се реши у овој години. У претходној години су обезбеђена средства за куповину возила која су недостајала Дому здравља, а следеће године наставиће се  планови са улагањем у ово и у друга крила Дома здравља Кула, рекао је председник општине Дамјан Миљанић.

Председник је истакао да општина издваја средства за специјалисте, и да постоји и воља општине и Дома здравља за ангажовање, али да је понекад веома тешко наћи на тржишту рада неког од специјалиста.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије