Дом здравља Оџаци издао саопштење за јавност: апеловали на стрпљење суграђана

Kovid

Дом здравља Оџаци дуго је, као и остатак здравствених установа у Србији, под притиском због ситуације изазване коронавирусом. Због повећаног обима посла, а смањених капацитета услед болести лекара и особља, често се сусреће са изазовима у раду. Због свега овога, Дом здравља изашао је у јавност са апелом на све становнике општине Оџаци. Преносимо саопштење у целости.

„Ковид амбуланта у Дому здравља у Оџацима ради без прекида већ скоро две године. Сво медицинско особље лекари, техничари, као и помоћно особље свакодневно улажу велике напоре, како би се изборили са епидемијом вируса корона и како би спречили теже последице по живот и рад становника наше општине.

Овом приликом замолили бисмо за стрпљење све становнике наше општине, који се са симптимима корона вируса јављају у ковид амбуланту Дома здравља Оџаци. Услед свакодневног напорног рада, као и због болести одређеног броја медицинског особља, ковид амбуланта тренутно функционише са смањеним бројем лекара, који су под великим притиском због повећаног броја пацијената. Тренутно на тржишту рада нема слободних лекара који би били ангажовани, како би се смањио притисак на постојеће лекаре, током актуелног таласа епидемије корона вируса.

Сви заинтересовани за имунизацију могу се вакцинисати у свом месту становања. На располагању је потребан број вакцина и позивамо све становнике, који нису вакцинисани да се јаве у сеоске амбуланте у својим местима, како би се вакцинисали и на тај начин ојачали свој имуни систем и како би спречили заражавање и теже облике инфекције.

Још једном, захваљујемо се свим становницима наше општине на разумевању и подршци и позивамо на стрпљење, као и вакцинацију како би заједничким снагама победили епидемију корона вируса“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs