Донета нова Одлука о организацији и функционисању цивилне заштите

Sednica

Градско веће града Сомбора одржало је данас 138. седницу на чијем дневном реду се нашлo 13 тачaкa.
Између осталог, Градско веће донело је Одлуку о организацији и функционисању цивилне заштите на територији Града Сомбора. Ова Одлука донета је ради усклађивања са Законом о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама и одредбама Закона о добровољном ватрогаству. Одлуком о организацији и функционисању цивилне заштите се дефинишу начела заштите и спасавања, субјекти и снаге система смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама на територији Града Сомбора, као и њихове надлежности. Такође, одредбама ове Одлуке утврђују се надлежности градског Штаба за ванредне ситуације, појам и мере Цивилне заштите, повереници Цивилне заштите, јединице цивилне заштите, функционосање цивилне заштите у ратном и ванредном стању и финансирање система заштите и спасавања. Одлуком је регулисан и статус Добровољног ватрогасног друштва, а све у циљу усклађивања са одредбама Закона о добровољном ватрогаству.
Градско веће прихватило је и наставак учешћа Сомбора на фестивалу „Србија у ритму Европе“, највећој манифестацији за децу и младе у Србији. Манифестација је осмишљена у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на локалном и регионалном нивоу, Белом књигом ЕУ о младима, Националном стратегијом за младе Републике Србије и Акционим планом политике за младе у Војводини. Као и претходних година, представници Града Сомбора биће одабрани на аудицији, након чега ће се припремати за учешће на финалном концерту и представљање Сомбора, као и једне од земаља Европе која им буде додељена од стране организације манифестације „Србија у ритму Европе”, те ће имати прилику да стекну јединствено искуство припреме и наступа у живом преносу на телевизијском програму. Финални концерт ће се одржати у Зрењанину, граду који је 2022. године био победник манифестације.
Чланови Градског већа прихватили су понуду ЈКП „Зеленило“ за одржавање урбаног мобилијара и дечијих игралишта у граду и насељеним местима за 2023. годину, као и понуду и план радова ЈКП „Простор“ за уређење и одржавање јавних површина у насељеним местима за 2023. годину.
На данашњој седници Градско веће прихватило је и предлог за утврђивање Програма рада и плана реализације школског спорта Спортског савеза града Сомбора за 2023. годину. Град ће настависи финансирање програма попут бесплатне школице спорта, рекреације за жене, школског спорта, а такође и организацију спортских такмичења, промоције спорта, суплементацију спортиста града Сомбора, а за реализацију ће се побринути градски Спортски савез.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs