До 26. јуна Конкурси за субвенције пчеларима

Konkurs

Град Сомбор расписао је Јавни конкурс за доделу средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство пољопривредним произвођачима који се баве узгојем пчела на територији Града Сомбора у 2023. години.
Право учешћа имају лица која се баве узгојем пчела, уписана су у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу.
конкурсом ће се додељивати средства за куповину нове опреме за пчеларство и набавку нових пчелињих друштава. Максималан износ бесповратних средстава по пријави је 80.000,00 динара, а минималан износ је 8.000,00 динара. Укупна средства која су обезбеђена у градском буџету износе милион динара.
Конкурс је отворен до 26. јуна 2023. године, а више информација о начину пријаве и потребној документацији можете да погледате ОВДЕ.
Такође, у току је Јавни конкурс за доделу средстава удружењима пчелара на територији Града Сомбора у 2023. години.
Право учешћа остварују пчеларска удружења на територији Града уписана у Регистар Агенције за привредне регистре, која нису у поступку ликвидације нити под привременом забраном обављања делатности, нису у последње две године били правноснажном Одлуком кажњена за прекршај или привредни преступ у вези са својом делатношћу, те немају дуговања према јединици локалне самоуправе (еко – накнада).
Јавним конкурсом ће се доделити средства за набавку нових машина и опреме у сектору пчеларства. Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 1.500.000,00 динара, а минималан износ је 50.000,00 динара. Укупна средства која су обезбеђена у градском буџету износе 2 милиона динара.
Конкурс је отворен до 26. јуна 2023. године, а више информација о начину пријаве и потребној документацији можете да погледате ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs