Драги пријатељу, почивајте у миру: Председник Вучић изразио саучешће поводом смрти Пастора

AV

Председник Србије Александар Вучић опростио се од председника Скупштине АП Војводине и лидера Савеза војвођанских Мађара Иштвана Пастора, који је преминуо после тешке болести.

– Са великом тугом сам примио вест о смрти Иштвана Пастора, великог човека, часног политичара и пријатеља са којим смо заједно градили снажне темеље поверења између Срба и Мађара и радовали се сваком успеху који је донео бољи живот нашим грађанима.

Иштван је уживао неподељено поштовање свих поштених и радних људи Србије, што је било и највеће признање за његов неуморан рад и огромне напоре које је улагао у бољи и безбеднији живот свих и стварање стабилне и перспективне будућности за генерације које долазе. Његова улога у промоцији и афирмацији мађарског идентитета у Србији, остаје део богатства наше земље и једна од највиших вредности за које се доследно залагао.

Иштван Пастор је увек био спреман да преузме и подели одговорност и бригу за решавање сваког изазова у тешким временима наше заједничке борбе за бољу Србију. Више него многи други, допринео је напретку земље, њеном економском бољитку, као и пријатељству између Србије и Мађарске. Са великом пажњом и посвећеношћу, радио је на свим пројектима од значаја који су додатно учврстили везе између наших народа, засноване на међусобном поштовању и разумевању.

Иштваново политичко искуство и знање, представљали су посебно јак ослонац у тешким и преломним тренуцима по нашу земљу, а визија развоја Србије, као заједничке куће свих нас за чији напредак и развој се вреди борити, остаје залог његове политике и подстрек свима нама да те циљеве наставимо да остварујемо.

Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима, саборцима и поштоваоцима Иштвана Пастора.

Драги пријатељу, почивајте у миру – казао је председник Вучић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs